de Faciliteiten

Camping / Jachthaven de Oude Pol

BerichtvensterLuchtfoto met Veluwemeer


Laatste update: 25 oktober

Beste Gasten en bezoekers.

Vanaf 26 oktober 2020 is de camping op de normale manier gesloten voor het winterseizoen. De verwachting en hoop is dat wij de laatste zaterdag van maart gewoon open kunnen gaan.
Echter momenteel blijven alle besluiten en regels die nu en zonder twijfel in de nabije toekomst getroffen worden om de verspreiding van het Coronavirus blijvend te beperken, ook gedurende het winterseizoen gelden bij een bezoek aan de camping.


Toelichting
Voor de gehele camping, zowel binnen als buiten, geldt voor iedereen: houdt 1,5 meter afstand van elkaar.
Voor groepsvorming geldt dat u binnenshuis niet meer dan 3 personen per dag mag ontvangen en buitenshuis bestaat een groep uit maximaal 4 personen van verschillende huishoudens.
De details en de uitwerking van deze basisregels kunt u vinden op een website van de gemeente Nunspeet Noodverordening per laatste update, met de officiële noodverordening van de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland (VNOG) en de vragen en antwoorden hierover.
Tenslotte wordt er van ons blijvend geëist dat wij op het gehele terrein de algemene regel om 1,5 meter afstand te houden en de groepsvorming handhaven. Dit houdt in dat wij zullen surveilleren (ook buiten de gebruikelijke uren). Wij verwachten dat controlerende overheidsinstanties hier de nodige toezicht op houden.

De noodzaak blijft om ook na 25 oktober de situatie continu opnieuw te beoordelen. Zodra er belangrijke ontwikkelingen zijn met betrekking tot campingbezoek, wordt dat hier gemeld.
Wees alert en voorzichtig. Wij hopen iedereen in goede gezondheid te kunnen blijven ontmoeten. Bedenk dat we alleen samen deze crisis onder de duim houden als iedereen zich aan de afstands- en hygiëneregel houdt.

Het Camping TEAM.


 

Camping "de Oude Pol", direct aan het Veluwemeer gelegen, biedt u tegen gunstige tarieven uitgebreide recreatiemogelijkheden aan. Het is een rustige familiecamping met strand en jachthaven. Het centrum van Nunspeet ligt op 4 km. afstand en is dus goed met de fiets te bereiken.

Naast een groot terrein voor vaste standplaatsen, beschikt de camping ook over een zogenaamd "Trekkersveld". Hier kunnen bezoekers die geen vaste staanplaats op de camping hebben, voor een seizoen, week of kortere periode verblijven. Iedereen met tent, caravan of camper is welkom. Het is wel aan te bevelen om even contact op te nemen (bij voorkeur per telefoon) alvorens u met de tent of caravan op weg gaat.
In het kader van de kwaliteitsverbetering is er verleden jaar een nieuwe camperstortplaats op het Trekkersveld gerealiseerd en een jeu-de-boule baan op het sportveld. Verder staat er dit jaar onder andere een vernieuwing/vergroting van de receptie op stapel en is er een vernieuwde slagboominstallatie plus een extra toegang in gebruik genomen.
Als men de coronacrisis onder controle weet te krijgen en te houden, is het de bedoeling om de camping op de laatste zaterdag van maart 2021 te mogen openen.

Vanaf 2016 heeft de watersport afdeling een eigen huisstijl, logo en website. Hier vind je vanaf heden alles over watersport boten en aanbieding. Er word nog steeds aan gewerkt om zoveel mogelijk informatie te verschaffen dus geduld en neem regelmatig een kijkje. Via het hoofdmenu onder "De Jachthaven" of onderstaande link.

www.tijhofmarine.nl

In de kantine en op het terras staat er gratis WiFi tot uw beschikking. Hiermee is het mogelijk om met uw telefoon, tablet of notebook uw email te bekijken of gewoon even lekker te surfen op het internet.

 

 Sinds mei 2012 zijn we officieel fietsservicepunt van de ANWB geworden. Dit betekent dat iedereen gebruik kan maken van de beschikbaar gestelde kist met daarin hulpmiddelen om de fiets in optimale fietsconditie te houden of te brengen. Daarnaast hebben we ook een oplaadpunt voor elektrische fietsen geinstalleerd, zodat de accu kan worden opgeladen. Ondertussen kunt u op o­ns terras genieten van het uitzicht op het Veluwemeer onder het genot van een warme of koude versnapering.


De vaste staanplaatsen op de camping hebben een eigen water-, riool- en electriciteit-aansluiting (16 A). Ook wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van gasflessen en zonnepanelen. Als de zomeravonden lang en zwoel zijn, is de camping net een sprookje met kaarslichtjes en barbeque's en vertoeven de gasten gezellig voor hun caravan of genieten aan de waterkant.

De ligging van de camping is in de lengte aan het water van het Veluwemeer en heeft zodoende naast een ruim en prettig strand, veel ruimte om van alle facetten van het water te kunnen genieten. Helaas kunnen wij vanwege de coronacrisis gedurende deze zomerperiode geen dagrecreatie van mensen van buiten de camping toelaten voor een bezoek aan het strand of water. Dit brengt te grote drukte met zich mee, waardoor men zich niet aan de zeer belangrijke afstandsregel kan houden en wij het risico op een algehele sluiting lopen. Onder normale omstandigheden zouden deze bezoekers van harte welkom zijn om er zo nu en dan een dagje te willen vertoeven. Er is gewoonlijk ruime parkeergelegenheid aanwezig en er zijn voldoende facilitaire voorzieningen, zoals douche's en toiletten.
Zonsondergang aan het Veluwemeer
Tegen de avond kunt u genieten van een fantastisch schouwspel van de o­ndergaande zon die in het Veluwemeer verdwijnt. De overkant is namelijk richting het noord-westen: precies de plek waar de zon in de zomer ondergaat.

Ook kunt u dan genieten van een warme maaltijd in de sfeervolle kantine of op het terras buiten. Speciaal aan te bevelen zijn de dagschotels waar de kok altijd erg zijn best op doet, maar natuurlijk kunt u ook 'a la carte' uw gerecht samenstellen.

Surfen op het VeluwemeerDe camping is door de ligging in de lengte aan het Veluwemeer enorm populair bij windsurfers en er wordt dus veel aan watersport gedaan. Zo is er een waterski team en beschikt de camping over een 4-tal havens.

Tevens is er een kampeer/watersport winkel waar u van alles kunt kopen voor uw motorboot of zeilboot, waterskies, surfboards, surf outfits en nog veel meer. Voor de kampeerders zijn alle benodigheden te verkrijgen, zoals lampen, accu's, schroeven, touwen, en natuurllijk barbeque-brandstof.

U bent op zoek naar een caravan of een nieuwe boot? De firma Tijhof is officieël dealer van Selva. Zo is er een werkplaats waar reparaties en o­nderhoud word gedaan aan boten en buitenboord motoren. Vanuit heel Nederland komen er mensen om een nieuwe en/of gebruikte boot of buitenboord motor te kopen. Specialisten die hun vak begrijpen en de behoefte van de klant waarderen. Service van de bovenste plank.Op de camping hanteren wij een strikt beleid in het niet toelaten van honden.

 

Wij hopen u een klein beetje nieuwsgierig te hebben gemaakt en wensen u veel plezier toe op de website. Regelmatig zullen wij nieuws melden onder Nieuwsberichten, dus wees dus zo vrij om geregeld een bezoek te brengen.

Bedankt en tot ziens!