Harderwijk

Harderwijk

De belangrijkste bestemmingen voor dagrecreanten zijn water, bos en natuurlijk attractieparken. Harderwijk heeft al deze ingrediënten. Ieder jaar wordt de stad dan ook overspoeld met drie miljoen toeristen. Zij komen met name af op de grote publiekstrekker: het Dolfinarium.

Gelukkig blijven veel dagjesmensen wat langer 'hangen' in Harderwijk. Zij lopen via de Boulevard (in 2018 nog geheel vernieuwd) nog even de binnenstad in. Een terrasje pakken, met name op de markt, of de mooie historische panden bekijken. In een van die historische panden zit het Stadsmuseum. Hier is doorlopend een expositie te zien over de geschiedenis van Harderwijk.

Zo'n 40.000 bezoekers blijven elk jaar wat langer in Harderwijk. Zij zoeken een hotel op in de binnenstad of gaan kamperen op een van de vele campings die de gemeente Harderwijk kent. Deze liggen met name in het landelijke Hierden.

Hierden draagt nog alle kenmerken van een gaaf Veluws dorp: een landelijke aanblik, agrarische bedrijven, een rijk geschakeerd verenigingsleven en vele bewaard gebleven tradities, zoals de Veluwse klederdrachten.

De Veluwe trekt van oudsher veel mensen aan. In het natuurgebied liggen vele fietsroutes die de mooiste dorpen met elkaar verbinden.

Niet alleen op het droge is veel te zien. Met name veel Duitsers zoeken de Randmeren op. Die zijn ideaal voor surfers en andere watersporters. Wanneer de wind maar even opsteekt vormen de zeilen een bontgekleurd geheel. De Harderwijkse haven is een aantrekkelijke aanleg- en overnachtingsplaats voor waterrecreanten.

Naast de natuurlijke ingrediënten worden in Harderwijk ook veel evenementen georganiseerd. Zoals de jaarlijkse Aaltjesdag, Kulting en de Visserijdag.

Voor toeristische informatie verwijzen we u naar www.vvvharderwijk.nl (tel: 0900-2530411)