Jachthaven

Jachthaven

Door onze ideale ligging aan het Veluwemeer (kustlijn van zo'n 500 meter lang) kunt u als gast volop profiteren van de vele extra recreatiemogelijkheden die dit biedt.

Op de foto ziet u linksonder onze grote jachthaven. De botenhelling komt net voor het tweede jachthaventje in het water uit. Daarachter hebben wij een groot driehoekig stuk strand met een heuvel aangelegd waar veel mensen bij mooi zomerweer met stoeltje en windscherm genieten van het strand en het water. Een drijflijn zorgt ervoor dat de kleine kinderen hier onbezorgd in kunnen spelen. Verder naar achteren liggen nog drie steigers voor de boten van vaste standplaatsen. Tenslotte ziet u helemaal rechtsbovenin een weide voor recreatie. Dit grenst aan de Nodbeek, die hier in het Veluwemeer uitmondt.

Overzichtsfoto van de haven, het strand en steigers langs de kust aan het Veluwemeer


Vanaf ons strand (de oeverkant van het oude land) is de diepte zeer gering: zo'n 40 cm. Heel geleidelijk loopt dit op: 1000 meter uit de kust is het misschien 1 meter diep. Pas achter de eilanden verdwijnt de bodem onder de voeten vandaan. Even verderop loopt de vaargeul voor beroepsscheepvaart en doorgaande toeristenboten. De diepte wordt daar op ruim 4 meter gehouden. Daarachter ligt de speedboot- en waterskibaan, vlak voor de oever van het nieuwe land. Vanaf die kant kan men dus vrij snel niet meer staan.

Als u een liefhebber bent van watersport, kunt u bij ons met een zeilboot, surfplank, roeiboot, motorboot of speedboot volop genieten van het Veluwemeer. (Bedenk wel de geringe diepgang.)

Uitzicht vanaf de havenkant langs de kustlijn

Met meer dan 300 havenligplaatsen, verdeeld over de grote jachthaven en verschillende kleine jachthaventjes langs de kustlijn, is het voor zowel o­nze campinggasten als bewoners uit de regio mogelijk om van 1 april tot eind oktober een ligplaatsje voor hun boot te huren.
Ook voor degene die op een mooie dag met zijn boot op het water wil vertoeven, kan voor € 10,-- auto en botentrailer op een speciale parkeerplaats zetten.
Voor gasten die de trailer een heel seizoen willen stallen, hebben wij een apart terrein gemaakt. Daar kan deze voor € 50,-- geparkeerd worden.

Botenhelling tot aan de rand van het water

Om de boot eenvoudig in het water te leggen, staat onze speciaal aangelegde botenhelling voor een ieder ter beschikking.

Daarnaast bieden wij u tegen een gunstig tarief (€ 50,00) de mogelijkheid van winterberging voor uw boot. Deze ligt dan in de open lucht bij o­ns opgeslagen gedurende de tijd dat u 'm niet in het water hebt liggen. Deze faciliteit kunnen wij trouwens ook voor caravans bieden.