Attracties

Kabouterbos

Het Grote Kabouterbos is een spannend stukje bos waar allemaal kabouters leven! Je kunt spelen in de kabouterhuisjes, op de kaboutertrimbaan, bij de dieren kijken, springen op de trampoline en het kabouterpad lopen.

Het Grote Kabouterbos is een gezellig pannenkoekenrestaurant met als thema 'kabouters'. Alles is ingericht op dat thema. Geniet hier van bijvoorbeeld een heerlijke Trol pannenkoek, met spek, champignons, prei, rode ui en kaas. Om je vingers bij af te likken, zo lekker! Als extraatje voor de gasten van het restaurant is er de grote speeltuin, ook met het thema 'kabouters'. De paddenstoelhuizen spreken erg tot de verbeelding. Net als dat het restaurant in een bosrijke omgeving ligt. Kom snel eens langs!

Na een wandeling op het kabouterpad door het bos kun je lekker pannenkoeken en ijs eten.

Openingstijden

Gehele jaar:
woensdag van 12.00 - 20.00 uur
vrijdag t/m zondag van 12.00 - 20.00 uur


Tijdens de regionale vakantie periodes dagelijks geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

Prijzen
Toegang is gratis.

Website Kabouterbos

Dolfinarium

Het Dolfinarium is méér dan alleen het grootste zeezoogdierenpark van Europa. Het is ook dé beste locatie in Nederland voor een spetterend evenement! Gezelschappen van 25 tot maximaal 5.000 personen worden gastvrij op het park ontvangen.

De centrale ligging van het Dolfinarium en de maar liefst 9 verschillende zalen staan garant voor een spetterend evenement! Uniek aan het Dolfinarium is natuurlijk DolfijndoMijn: Europa's grootste dolfijnentheater. Hier zijn de Sterren van de zee de hoofdrolspelers van een wervelende show voor een knallende opening, verfrissende onderbreking of fantastische afsluiting van jouw evenement. Tevens is het park exclusief af te huren voor een groots evenement

Eens in de zoveel tijd komt er een show voorbij die je absoluut gezien moet hebben. Zoals Aqua Bella, de nieuwe dolfijnenshow van het Dolfinarium. Mooier, beter en spectaculairder dan ooit! Het compleet vernieuwde theater DolfijndoMijn biedt je een onvergetelijke ervaring als een lichtshow, geluid en 3D-effecten. Daar hebben de beste theatermakers, trainers en componisten ter wereld heel hard aan gewerkt.
En laten we natuurlijk vooral de dolfijnen niet vergeten! Zij zijn de spil in deze show. Voor hen werd speciaal muziek gecomponeerd.. De dolfijnen nemen je mee op reis, in een verhaal dat gaat over de wereld, hun wereld. Dolfijnen zijn wijze dieren. Laat je meenemen, en zie de wereld door hun ogen. Want de bijzondere boodschap die zij vertellen is om nooit te vergeten...
 
Aqua Bella is een verbazingwekkende mix van licht, geluid, projectie en de magie van dolfijnen. Een unieke show, die je nog lang bij zal blijven. Kom dus snel langs, ga mee op reis en maak mee hoe mooi de wereld onder en boven water is. Beleef de magie van dolfijnen!

Website Dolfinarium

Forelvissen

Op de Veluwe, in het kleine plaatsje Emst ligt recreatiepark ’t Smallert. Een bijzonder park waar een hoop te beleven is, voor jong en oud. Door de combinatie van een forellenkwekerij, visvijvers, een speeltuin, een kaarsenmakerij en een (dag)restaurant is er voor iedereen wel iets leuks te doen! Natuurlijk kunnen de kinderen zich ook uitleven op trampolines, spectaculaire glijbanen, waterglijbaan, kano’s, pontjes en klimtoestellen. Zwemkleding en extra droge kleding is aan te bevelen.

De mooie speeltuin is uitgerust met een pannakooi en de Yalp Sona. Dit is een interactief geluidsspel dat kinderen aanzet tot bewegen door middel van muziek en dansen.

In de kaarsenmakerij kan iedereen volgens de ambachtelijke methode zelf 2 kaarsen dompelen. Met een plankje met een lontje in de hand en de bijbehorende uitleg gaat u aan de slag en een uur later gaat iedereen met 2 mooie, gekleurde en gevormde kaarsen weer naar huis.

Ook kan er een rondleiding worden gevolgd langs onze forellenkwekerij. Die begint met een filmpje en eindigt met een rondgang langs de kweekvijvers waarbij de vissen worden gevoerd. De kinderen mogen dan ook proberen een vis te vangen met hun handen.

Er kan ook gevist worden op onze zelfgekweekte forellen. Wij beschikken over 3 visvijvers waar naar hartelust op forel gevist kan worden. Lekker eten en drinken behoort ook tot de mogelijkheden. Op onze uitgebreide menukaart staat voor ieder wat wils!

Website 't Smallert

Veluwetransferia

Vlakbij het NS-station van Nunspeet bevindt zich het Veluwetransferium (VT). Hier kunt u op een speelse wijze kennis maken met de Veluwse natuur en cultuur. Zo is er een uitkijktoren van dertig meter hoog.

Vanaf deze toren heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving van Nunspeet. Naast het paviljoen staan speeltoestellen en picknicktafels.

In de Veluwetransferia kunnen bezoekers de auto laten staan en van daaruit met de fiets of per voet de natuur in trekken. De transferia vormen een aangename start van een dagje Veluwe. Ze bieden naast ruime parkeermogelijkheden onder meer horecavoorzieningen en recreatieve trekkers. Tevens is hier een VVV-Informatiepunt aanwezig. Dit is een zuil met een digitale presentatie van Toeristische en Vrijetijdsinformatie. Het toont een overzicht van alle attracties, restaurants en evenementen in de directe omgeving. In feite is het een digitaal VVV kantoor.

Walibi Holland

De bekende kangoeroe Walibi heeft een metamorfose ondergaan. Samen met zijn nieuwe vrienden en rivalen is Walibi dit jaar voor het eerst te zien in het themapark in de nieuwe fantasiewereld. Deze wereld komt terug in de vernieuwde achtbaan 'Speed of Sound', twee nieuwe themagebieden met 10 gethematiseerde attracties, nieuwe winkels, nieuwe shows en entertainment. De nieuwe naam van het park is Walibi Holland.Walibi Holland staat in heel Europa bekend als het leukste dagje uit voor het hele gezin. Het hoogtepunt - letterlijk en figuurlijk - is reeds van kilometers ver te zien : de Goliath, de moeder van alle achtbanen en een gesel voor de stembanden ...

Walibi Holland bezoeken is een wereld apart o­ntdekken met unieke ervaringen, ogenblikken van grote spanning maar vooral lachen tot je niet meer bijkomt.

Hier verzamel je herinneringen voor de rest van je leven, zowel de kinderen als hun ouders. In Walibi World is alles hoger, sneller, spectaculairder, groter en indrukwekkender dan ergens anders. Walibi Holland…waar alles buiten-gewoon is.

Meer informatie vind je op Walibi Holland