Country Dag

Country Dag 2005

Wat enige jaren geleden is begonnen als een gezellige Country Avond, is sinds vorig jaar een volledige Country Dag geworden. Zo ook op 16 juli 2005: “Country Day” op camping De Oude Pol!

Vanaf 10 uur ’s-morgens werd het strand bij de kantine beetje bij beetje omgebouwd tot een amusementsplaats waar jong en oud kon genieten van een dag in Country-style.

In 2004 voor het eerst geïntroduceerd en o­nmisbaar voor Country Day 2005: BULLRIDING!


Ook dit jaar was de mechanische stier weer van de partij. Vorig jaar waren het vooral de volwassenen die lieten zien dat ze een aardige rit konden maken zonder er vanaf te vallen; dit jaar waren het de kinderen die er maar niet genoeg van konden krijgen. Voor jong en oud een hele ervaring, om toch maar zo lang mogelijk de stier te kunnen blijven berijden. Voor de winnaar, zowel man/vrouw als volwassen/kind, was er een medaille. Zo waren er aan het eind van de dag vier gelukkige 1e prijs-winnaars!

Wat ook een vast o­nderdeel van “Country Day” De Oude Pol is geworden, is de officiële foto-shoot. Kon je vorig jaar nog als stoere cowboy, cowgirl of indiaan op de foto worden gezet; dit jaar werd je als bandiet gefotografeerd.
Hoe voelden de Daltons zich in het Wilde Westen in hun gestreepte pakjes, achter de tralies, in het schavot of te werk gesteld (inclusief zware kogels om de armen en voeten)? De mensen die zich hebben laten vastleggen op de gevoelige plaat kunnen het je allemaal vertellen!

Voor de kleintjes o­nder o­ns, de brave mensjes die niet in een boevenpak thuis horen, was de mogelijkheid om pony te rijden. Overdag was er een echte pony, waarmee je o­nder begeleiding een ritje mocht maken. De pony was erg geliefd: zelfs als het een welverdiende pauze had, konden de kinderen er maar niet genoeg van krijgen. Het beest werd geaaid en met gras gevoerd. De pony voelde zich de koning te rijk!

Ook voor de sportievelingen was er genoeg te doen. Zo was er nog een lucht (spring) kussen waarop Twister gespeeld kon worden, en bestond er de mogelijkheid om hoefijzers te werpen.

Op het strand was de “Saloon”. Hier kon je terecht voor een hapje (Wild West Hamburgers en Worstjes) en een drankje. Tevens kon je hier je kunsten laten zien in het spijker-slaan. Tot in de late uurtjes werd dit dan ook vol harte lust gedaan!

Niet alleen het oog wil wat, ook het oor!
Zo was er, net als voorgaande jaren, Norma de Country zangeres. In de loop van de middag luisterde zij de dag op met haar fantastische stem. Al zeer snel had Norma alle aanwezige op haar hand en werd het één groot feest.
Alsof dit nog niet voldoende was, werd Norma in de avond begeleid door Countryband “Big Wheel”. Big Wheel en Norma zorgden voor een o­nvergetelijke muzikale avond!

Voordat je er erg in had, was de dag al zo weer voorbij. Zoveel gezien, zoveel gehoord, zoveel gedaan, zoveel beleefd…… teveel om te kunnen o­nthouden.
Maar één ding is zeker: volgend jaar weer!!