de Camping

Camping / Jachthaven de Oude Pol

BerichtvensterLuchtfoto met Veluwemeer


Laatste update: 1 juni

Beste Gasten en bezoekers.

Naar aanleiding van alle besluiten en regels die nu en zonder twijfel in de nabije toekomst getroffen worden om de verspreiding van het Coronavirus te beperken, is besloten dat de camping op 20 mei om 10.00 uur gedeeltelijk open is gegaan.

Toelichting
Van de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland (VNOG) is het voor campings nog steeds verboden om gemeenschappelijke sanitaire ruimtes open te houden, in ons geval dus de toiletgebouwen.
Dit betekent dat wij aan losse kampeerders met een tent of vouwwagen, die geen eigen wasgelegenheid/douche/toilet hebben, niet de vereiste dienstverlening kunnen bieden. In iedere kampeervoorziening moet dit namelijk aanwezig zijn, zoals dit in caravans en campers is. De afstort van het chemische toilet in deze kampeermiddelen kan in de daarvoor aanwezige buitenstortplaats plaatsvinden.
In principe geldt dus dat al onze vaste gasten weer van hun caravan (en boot) gebruik mogen maken. Voordat u echter het kampeerterrein dit jaar voor de eerste keer betreedt, moet u uw (nieuwe) toegangssleutel komen afhalen bij de receptie tegen betaling van de borg. Hiertoe hebben wij een buitenloket gecreëerd aan het raam, waar wij alle gasten één voor één te woord kunnen staan. Tevens moet u hier een verklaring met alle extra regels, die op het terrein zullen gelden in verband met de coranacrisis, ondertekenen en van uw naam voorzien. Klik voor de volledige tekst hiervan onderaan deze hoofdpagina bij "Laatste nieuws" op "Verklaring over coranaregels". En ook hier geldt voor iedereen: 1,5 meter afstand houden.
Voor een bezoek aan de kantine of het terras zijn de geldende regels bij de ingang opgehangen, zodat u hiervan op de hoogte bent en u zich er aan kunt houden. Naast een beperkt aantal toegestane gasten blijft ook de mogelijkheid bestaan om gedurende de openingstijden vooraf gedane bestellingen te komen afhalen.
Tenslotte wordt er van ons geëist dat wij op het gehele terrein de algemene regel om 1,5 meter afstand te houden, gaan handhaven. Dit houdt in dat wij continu zullen surveilleren (ook buiten de gebruikelijke uren). U herkent de medewerkers aan de veiligheidshesjes. Wij verwachten dat controlerende overheidsinstanties de komende tijd extra toezicht hierop houden.

De verwachtingen zijn dat, als het virus onder controle blijft, vanaf 1 juli waarschijnlijk het toiletgebouw/de toiletgebouwen onder bepaalde voorwaarden weer open mogen.
Daarom blijft de noodzaak om ook na 1 juni de situatie continu opnieuw te beoordelen. Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn, wordt dat hier gemeld.
Wees alert en voorzichtig. Wij hopen iedereen in goede gezondheid snel weer te ontmoeten. Bedenk dat we alleen samen deze crisis de baas worden als iedereen zich aan de regels houdt.

Het Camping TEAM.


 

Camping "de Oude Pol", direct aan het Veluwemeer gelegen, biedt u tegen gunstige tarieven uitgebreide recreatiemogelijkheden aan. Het is een rustige familiecamping met strand en jachthaven. Het centrum van Nunspeet ligt op 4 km. afstand en is dus goed met de fiets te bereiken.

Naast een groot terrein voor vaste standplaatsen, beschikt de camping ook over een zogenaamd "Trekkersveld". Hier kunnen bezoekers die geen vaste staanplaats op de camping hebben, voor een seizoen, week of kortere periode verblijven. Iedereen met tent, caravan of camper is welkom. Het is wel aan te bevelen om even contact op te nemen alvorens u met de tent of caravan op weg gaat.

Momenteel zijn we gesloten. Het winterseizoen duurt tot het laatste weekend van maart, daarna begint het nieuwe seizoen 2020. Helaas kunnen we vanwege de coranacrisis nog geen definitieve datum van opening noemen. In het kader van de kwaliteitsverbetering is er verleden jaar een nieuwe camperstortplaats op het Trekkersveld gerealiseerd en een jeu-de-boule baan op het sportveld. Verder zit er voor dit jaar onder andere een vernieuwing/vergroting van de receptie in de planning en een vernieuwde slagboominstallatie plus een extra toegang.

Vanaf 2016 heeft de watersport afdeling een eigen huisstijl, logo en website. Hier vind je vanaf heden alles over watersport boten en aanbieding. Er word nog steeds aan gewerkt om zoveel mogelijk informatie te verschaffen dus geduld en neem regelmatig een kijkje. Via het hoofdmenu onder "De Jachthaven" of onderstaande link.

www.tijhofmarine.nl

In de kantine en op het terras staat er gratis WiFi tot uw beschikking. Hiermee is het mogelijk om met uw telefoon, tablet of notebook uw email te bekijken of gewoon even lekker te surfen op het internet.

 

 Sinds mei 2012 zijn we officieel fietsservicepunt van de ANWB geworden. Dit betekent dat iedereen gebruik kan maken van de beschikbaar gestelde kist met daarin hulpmiddelen om de fiets in optimale fietsconditie te houden of te brengen. Daarnaast hebben we ook een oplaadpunt voor elektrische fietsen geinstalleerd, zodat de accu kan worden opgeladen. Ondertussen kunt u op o­ns terras genieten van het uitzicht op het Veluwemeer onder het genot van een warme of koude versnapering.


De vaste staanplaatsen op de camping hebben een eigen water-, riool- en electriciteit-aansluiting (16 A). Ook wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van gasflessen en zonnepanelen. Als de zomeravonden lang en zwoel zijn, is de camping net een sprookje met kaarslichtjes en barbeque's en vertoeven de gasten gezellig voor hun caravan of genieten aan de waterkant.

De ligging van de camping is in de lengte aan het water van het Veluwemeer en heeft zodoende naast een ruim en prettig strand, veel ruimte om van alle facetten van het water te kunnen genieten. Ook voor bezoekers die er graag zo nu en dan een dagje willen vertoeven is er ruime parkeergelegenheid en zijn er voldoende facilitaire voorzieningen, zoals douche's en toiletten.
Zonsondergang aan het Veluwemeer
Tegen de avond kunt u genieten van een fantastisch schouwspel van de o­ndergaande zon die in het Veluwemeer verdwijnt. De overkant is namelijk richting het noord-westen: precies de plek waar de zon in de zomer ondergaat.

Ook kunt u dan genieten van een warme maaltijd in de sfeervolle kantine of op het terras buiten. Speciaal aan te bevelen zijn de dagschotels waar de kok altijd erg zijn best op doet, maar natuurlijk kunt u ook 'a la carte' uw gerecht samenstellen.

Surfen op het VeluwemeerDe camping is door de ligging in de lengte aan het Veluwemeer enorm populair bij windsurfers en er wordt dus veel aan watersport gedaan. Zo is er een waterski team en beschikt de camping over een 4-tal havens.

Tevens is er een kampeer/watersport winkel waar u van alles kunt kopen voor uw motorboot of zeilboot, waterskies, surfboards, surf outfits en nog veel meer. Voor de kampeerders zijn alle benodigheden te verkrijgen, zoals lampen, accu's, schroeven, touwen, en natuurllijk barbeque-brandstof.

U bent op zoek naar een caravan of een nieuwe boot? De firma Tijhof is officieël dealer van Selva. Zo is er een werkplaats waar reparaties en o­nderhoud word gedaan aan boten en buitenboord motoren. Vanuit heel Nederland komen er mensen om een nieuwe en/of gebruikte boot of buitenboord motor te kopen. Specialisten die hun vak begrijpen en de behoefte van de klant waarderen. Service van de bovenste plank.Op de camping hanteren wij een strikt beleid in het niet toelaten van honden.

 

Wij hopen u een klein beetje nieuwsgierig te hebben gemaakt en wensen u veel plezier toe op de website. Regelmatig zullen wij nieuws melden onder Nieuwsberichten, dus wees dus zo vrij om geregeld een bezoek te brengen.

Bedankt en tot ziens!